Siirry sisältöön

Illallinen Turun linnassa

 

Keskiaikaiset pidot on elämyksellinen kokemus sekä visuaalisesti että kulinaristisesti. Keskiaikaiset pidot sijoittuvat myöhäiseen suomalaisen keskiajan ja uuden ajan välimaastoon, Juhana-herttuan aikaan vuoteen 1557. Tällöin linnaa remontoitiin ja laajennettiin merkittävästi, mm. linnan Eteläinen Sali on peräisin tuolta ajalta.

Koska kyseessä on rahvaan juhla, ei pöydässä ole rikkoutuvia posliinilautaisia, vaan ruoka nautitaan kokonaisilta ruisleiviltä, jotka toimivat ruokailun lautasina. Tuohon aikaan pohjolassa syötiin vielä sormin sekä veitsen ja lusikan avulla. Näin teemme myös linnan Keskiaikaisissa pidoissa.

Keskiaikaiset väen pidot
Linnan savulohta (M,G)
Tervasilakoita (M,G)
Maalaisjuustoa (L,G)
Kananmunia (M,G)
Savustettua siankylkeä (M,G)
Piimälimppua ja rinkeleitä (L)
Linnan makkaroita (L,G)
Paahdettuja kukonkoipia (M,G)
Hunajaisia uunijuureksia ja uunissa haudutettuja sipuleita (L,G)